Kuva Suomen Partiolaiset/Mikko Roininen

Partiolippukunta Nummen Eränkävijät

Nummen Eränkävijöiden taival Hämeenlinnan partiotoiminnassa alkoi vuonna 1973, jolloin ensimmäiset neljä vartiota ja sudenpentulaumaa aloittivat kokoontumiset lippukunnan ensimmäisellä kololla kellarihuoneistossa Kylätie 20 pyörävajan vieressä. Alun neljästä vartiosta lippukunta kasvoi nopeasti, ja 70-luvun lopulla NuEr:stä tuli yhteislippukunta, kun tytötkin tulivat toimintaan mukaan. Lippukunta sai oman lipun vuonna 1983, sen siunasi rovasti Pentti Ala-Harja. Vuonna 1990 vartioita oli jo 8 ja sudenpentulaumoja 4.

Lipun siunaus 1983

Nykyään Nummen Eränkävijät on Hämeenlinnan suurin lippukunta, jäseniä meillä on yli 200. NuEr on vireä ja toimelias lippukunta, joka järjestää kaikkea partio-ohjelman mukaista ikäkausitoimintaa 6 kololla kantakaupungin alueella, lähialueen leirikeskuksissa ja retkillä ja tapahtumissa. 

Näiden lisäksi lippukunnassa toimii erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille suunnattu sisupartio, alle kouluikäisille suunnattu perhepartio, jossa lapset ja vanhemmat voivat yhdessä tutustua partiotoimintaan, sekä aikuispartio, johon kaikki halukkaat aikuiset voivat liittyä. Aikuispartio ei edellytä aikaisempaa partiokokemusta, ja jokainen voi toimia siellä omien resurssiensa mukaisesti.


 Perinteisiä tapahtumia NuEr:ssa ovat mm

- kolokauden avajaiset ja ilmoittautuminen syyskuussa
- syysreissu
- ryhmien omat yöretket
- itsenäisyyspäiväjuhla ja sankarihaudoilla käynti Vanajan kirkolla
- talvileiri
- paraatiretki
- kolokauden päättäjäiset toukokuussa
- kesäleiri

Nummen Eränkävijät on Loisto-lippukunta. Loisto on lippukuntien laatutyökalu ja ennen sen myöntämistä on piiri tutkinut ja arvioinut lippukunnan toiminnan, hallinnon ja talouden.

Lippukunnan taustayhteistönä toimii Hämeenlinnan-Vanajan seurakunta, jolta lippukunta saa paitsi vuosittaista rahallista tukea toimintaansa, myös käyttöönsä seurakunnan tiloja.  Tämä arvokas tuki mahdollistaa lippukunnan toiminnan laadukkaissa ja nykyaikaisissa tiloissa eri puolilla kantakaupunkia. Lippukunnan toiminta on osa seurakunnan nuorisotyötä, ja seurakunnan partiotyöntekijä on toimiva linkki lippukunnan ja seurakunnan välillä ja jatkuvasti lippukunnan tukena.

Lippukunnan kokoontumispaikat eli kolot:

Loimalahden kolo, Tervaniementie 20, 13500 Hämeenlinna
Jukolan Lintukoto, Eeronkuja 5, 13500 Hämeenlinna
Tammitien kerhotila, Tammitie 2, 13210 Hämeenlinna
Rantatien kerhotila, Rantatie 13 O, 13300 Hämeenlinna
Vanajan Seurakuntatalo, Kirkkoraitti 5, 13100 Hämeenlinna
Kuralan kerhotila, Ahdinpolku 1, 13500 Hämeenlinna

Syöksynsuun leirikeskus sijaitsee Iso-Munakas -järven rannalla. Pihapiirissä on päärakennuksen lisäksi rantasauna, leirikirkko sekä jalkapallo- ja lentopallokentät. Päärakennuksessa on majoitustilaa 45 hengelle, seurakuntasali, jossa piano sekä keittiö ja ruokala. Rantasaunalla on opetustilaksi soveltuva takkahuone sekä pieni keittiö.

Lisäksi lippukunta on vuokrannut käyttöönsä Hämeenlinnan kaupungilta Vesajärven toiminta-alueen 12 km päässä kaupungin keskustasta, jossa järjestetään lippukunnan omia leirejä ja tapahtumia.

Nummen Eränkävijät on myös Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueella toimivien partiolippukuntien yhteisen aluejärjestön Hämeenlinnan alueen partiolaiset ry (HAP) aktiivinen jäsen. NuEr tekee myös tiivistä yhteistyötä alueen muiden lippukuntien kanssa.

Tiedotamme tulevista tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista sekä julkaisemme kuvia menneistä tapahtumista myös Facebookissa. Nummen Eränkävijöiden oma tiedotuslehti Nuerilainen ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. N on nopea
U on upea
 E on etevä
R on ripeä
Siinä on Nummen mahti
Oikea voiton tahti!