Ajankohtaista. Pysy kärryillä lippukunnan tapahtumista seuraamalla ajankohtaisia uutisia ohesta. Tiedotamme asioista myös Facebookissa.


TIEDOTE NUMMEN ERÄNKÄVIJÖIDEN JÄSENILLE JA HEIDÄN HUOLTAJILLEEN

Olen viime viikkoina joutunut vastaamaan useamman NuErin lapsen vanhemmille kysymykseen ”Mikä tämä Wanajan Ilves -lippukunta on?”

Muutama Nummen Eränkävijöiden johtaja on perustanut uudelleen Hämeenlinnassa vuosia sitten toimineen Wanajan Ilves-lippukunnan. Valitettavasti osalle Nummen Eränkävijöiden lapsista on annettu väärää informaatiota Wanajan Ilveksen toiminnan käynnistämisestä. Partiossa uuden lippukunnan toiminnan käynnistämisen perustana ei ole se, että jäsenet otetaan olemassa olevista toimivista lippukunnista. Lapset ja heidän huoltajansa päättävät aina itse, mihin lippukuntaan he haluavat kuulua. Ryhmän johtaja ei voi päättää lasten ja heidän huoltajiensa puolesta lippukunnan vaihdosta.

Nummen Eränkävijät on Hämeenlinnan alueen suurin lippukunta, ja aluejärjestön Hämeenlinnan alueen partiolaiset ja piirijärjestön Hämeen Partiopiiri jäsen. Olemme tietoisesti pyrkineet mahdollistamaan mahdollisimman monelle lapselle partioharrastuksen, ja järjestämme kaikkea partio-ohjelman mukaista toimintaa. Tavanomaisten ikäkausien lisäksi lippukunnassamme toimii sisupartio, perhepartio ja aikuispartio. Onneksi olemme saaneet riittävästi aikuisia lippukuntaan mukaan joko vetämään ryhmää säännöllisesti tai osallistumaan muuten yhteiseen toimintaan. On yhtä arvokasta olla mukana muonittamassa leirillä tai rakentamassa leiripaikkaamme kuin vetää viikkotoimintaa. Minä lippukunnanjohtajana en tunne kaikkia lippukuntamme lapsia, enkä pidä tätä lippukunnan toiminnan kannalta välttämättömänä. Kaikissa tapahtumissamme lasten mukana on kuitenkin aina aikuisia, jotka tuntevat heidät ja huolehtivat heistä.

Isossa lippukunnassa on väistämättä mukana toiminnassa paljon erilaisia ihmisiä ja mielipiteet saattavat mennä ristiin. Erilaiset mielipiteet ja ajatukset ovat myös rikkaus, joiden avulla teemme toiminnastamme yhä laadukkaampaa. Siksi lippukunta sai jälleen Loisto-tunnuksen tänä keväänä. Ulkopuoliset arvioijat näkevät asiat etäämmältä ja osaavat kokemuksensa perusteella löytää toiminnasta vahvuuksia ja kehittämiskohteita.

Nummen Eränkävijät toimii tällä hetkellä kuudella eri kololla Loimalahdesta Ruununmyllyyn ja Käikälään saakka. Toimintaansa käynnistelevä partiolippukunta Wanajan Ilves ei siten täytä mitään alueellista tyhjiötä kantakaupungin alueella. Toivotamme kuitenkin uuden lippukunnan tervetulleeksi. Toivottavasti tätä kautta yhä useampi uusi lapsi pääsee partioharrastuksen pariin.


Terveisin

Henna Ylitolonen
Lippukunnanjohtaja

Partiolippukunta Nummen Eränkävijät
Vesajärven talkoot 12.-13.5. ja 26.-27.5.2018

Vesajärven alueesta tulee Hämeenlinnan paras leirialue! Nummen Eränkävijöiden Vesajärven toiminta-alue sijaitsee n. 12 km Hämeenlinnasta länteen 10-tien varrella. Alueelle rakennetaan mm. keittiökatos, inva-WC, nuotiopaikka, laavu ja esteettömiä kulkureittejä. Töitä on paljon, ja jokaiselle löytyy sopiva homma. Tule mukaan kehittämään ja rakentamaan Hämeenlinnan parasta lähileirialuetta. Ilmoittaudu mukaan: vesajarvi@nuer.fi.

Nummen Eränkävijöiden Loisto-tunnus on uusittu!

Loisto on lippukuntien laatutyökalu ja siihen sisältyy Loistomestarin suorittama arviointi. Saimme paljon hyvää palautetta toimintamme laadusta ja muutamia tarkkanäköisiä kehittämiskohteita. Tästä meidän on hyvä jatkaa toiminnan kehittämistä yhä laadukkaammaksi kaikenikäisille partiolaisille.

Kiitos kaikille johtajille, lapsille, seurakunnan partiotyöntekijälle ja muille toiminnan mahdollistajille. Tehdään yhdessä hyvää partiota.

Tule mukaan sisupartioon!

Partiolippukunta Nummen Eränkävijöiden sisupartio kokoontuu Jukolan Lintukodolla parittoman viikon keskiviikkoisin klo 18.00.

Sisupartiolaisia ovat partiolaiset, jotka tarvitsevat erityistä tukea partiossa vamman, pitkäaikaissairauden tai muun ominaisuuden vuoksi. Sisupartion periaatteet, tavat ja toimintamuodot ovat samat kuin muussakin partiotoiminnassa, mutta ohjelmaa toteutetaan kunkin sisun yksilölliset edellytykset huomioiden.

Kaikki 7 – 22 v lapset ja nuoret ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Kevään aikana käymme läpi partion perusteita, askartelemme, leikimme ja touhuamme, teemme ehkä pari retkeä ja vierailemme muissa ryhmissä. 

Ilmoittautukaa sisupartioon sähköpostiin sisupartio@nuer.fi :

- sisupartiolainen, nimi ja ikä

- huoltaja, nimi, puhelin ja sähköposti

- sisun liikkumiskyky, avuntarve, kommunikaatiokyky sekä huomioon otettavat sairaudet

lupa kuvaamiseen, eli saako sisu olla mukana tapahtumista julkaistavissa kuvissa

Sisupartiota voitte seurata myös blogissa: https://nummensisut.blogspot.fi/ 

MÁTKI 2018

Nummen Eränkävijöiden kesäleiri pidetään 8.-15.7.2018 Lapinhämeessä, Kiilopää-tunturin juurella Saariselällä.

Leirillä majoitumme teltoissa ja olemme pääsääntöisesti ulkona. Käytössämme on hiukan lämmintä sisätilaa ja sisävessat. Sudenpennut ja seikkailijat tekevät päiväretkiä tunturimaastossa. Tarpojien, samoajien ja vaeltajien leiriin kuuluu myös kolmen yön vaellus tunturissa. Lisäksi ohjelmassa on lippukunnan yhteistä ohjelmaa.

Hinta 180,- €. Hinta sisältää matkat, majoituksen ja ruoat leirin aikana.

Varustus: teltat ja Trangiat tulevat lippukunnan puolesta. Osallistujilla tulee itsellään olla hyvä makuupussi, makuualusta, päiväreppu (vaellukselle lähtijöillä rinkka), hyvät kengät retkeilyyn ja normaalit leirivaatteet.

Leirille voi osallistua partiolainen, joka täyttää vuonna 2018 vähintään 9 vuotta ja jolla on kokemusta vähintään viikonlopun mittaiselta leiriltä.

Ilmoittautuminen Kuksassa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=18332 . Ilmoittautumisia otetaan vastaan, kunnes leiri on täynnä.   Ilmoittautuminen on sitova, ja sen voi peruuttaa vain lääkärintodistuksella.

Keväällä 2018 järjestämme muutaman yhteisen tapaamisen, joissa käymme läpi varusteita ja muita tärkeitä asioita. Vaellusryhmä tapaa vielä erikseen retkeilyharjoitusten myötä.

Lisätietoja: Leirinjohtaja Inka Viitala, 040-4133328, inka.viitala@nuer.fi tai leirin varajohtaja Malla Lehtovaara, Hämeenlinna-Vanajan srk partiotyöntekijä, 040-8049374, maria.lehtovaara@evl.fi.


Jamboree 2019, USA

Jamboree on neljän vuoden välein järjestettävä maailman suurin partioleiri. Seuraava Jamboree järjestetään 22.7.-2.8.2019 USA:n Länsi-Virginiassa, Summit Bechtel Reservessä.

NuEr:stä ei lähde omaa joukkuetta, mutta mikäli sinuun iski Jamboree-kipinä, niin katso https://jamboree.fi/

Tarkempia tietoja ja vastauksia kysymyksiisi antaa Hämeenlinnasta leirille lähtevä Katleena Kortesuo Jaarlin Pojat -lippukunnasta, katleena@iki.fi.

Ilmoitathan leirille lähtösi myös ohjelmajohtaja Eemeli Jämsenille (eemeli.jamsen@nuer.fi). NuEr:n tulee tietää, missä lippukuntalaiset sitä edustavat.